Initiatief Stichting Het Nieuwe Stemmen

Wettenstrijd is een serious game waarin leerlingen in een veilige leeromgeving “@school” en “@home” kennismaken met de wereld van de Europarlementariër.

Wettenstrijd is een initiatief van Stichting Het Nieuwe Stemmen, opgericht door jongeren van diverse politieke partijen (CDA, PvdA, VVD, D66). Zij zet zich in om een groter en jonger deel van de kiezers te betrekken bij de Nederlandse (partij-)democratie en de politiek in het algemeen. Het internet is een bij uitstek geschikt medium hiervoor en vormt dus ook de basis voor de activiteiten van de stichting. Stichting Het Nieuwe Stemmen is inmiddels opgegaan in de Open State Foundation.

Wettenstrijd is stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Het Nieuwe Stemmen en xmediaworks en de financiële bijdrage van het Europafonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ontwikkelteam

De game is geproduceerd door xmediaworks. Het ontwikkelteam bestaat uit professionals uit de game en interactieve media industrie en studenten Europese Studies en Onderwijskunde afkomstig uit het hele land.

productie: xmediaworks

game concept: xmediaworks & wetenschepper

techniek: Shift F5

design & animatie: In60seconds

EU : Open State (voorheen Stichting Het Nieuwe Stemmen)

En wij danken….

Bureau Europees Parlement – voor de vele content die we mochten gebruiken

De vele docenten die tijdens alle fases van het ontwikkelproces ons voorzien hebben van onmisbaar commentaar.

En hun leerlingen, die ons lieten weten wanneer het spel goed genoeg was om het onderwerp Europese democratie niet meer zo ‘saai!’ te laten zijn.